Glas Hrvatske

13:00 / 21.12.2021.

Autor: David Rey

Čestitke iz Hrvatske zajednice La Paz u Boliviji

Hrvatska zajednica La Paz

Hrvatska zajednica La Paz

Foto: ustupljena fotografija (kolaž) / -

Najbolja božićna poruka je ona koja izlazi iz tišine naše duše i nježno grije srca onih koji nas prate na našem životnom putu.

- Pozdrav svima, ja sam Patricia Ávila Kuljiš, predsjednica Hrvatske zajednice La Paz, Bolivija. Za sve vas imam poruku ljubavi za Božić. Ostalo je još samo nekoliko dana do početka proslave Badnje večeri i Božića, datuma na koji se slavi rođenje Isusa, sina Božjega.


Najbolja božićna poruka je ona koja izlazi iz tišine naše duše i nježno grije srca onih koji nas prate na našem životnom putu. Kada ova pandemija završi, svijet i mi ćemo se ponovno napuniti prvim vremenima.


Ljubav i radost u velikim količinama je sve što vam želim za ovaj Božić. Bog vas blagoslovio. Nazdravljam svim dobrim stvarima koje su se dogodile i lošim stvarima koje su nam pomogle da se poboljšamo kao ljudi. Slavim zdravlje i život u kojem nam je ostalo da uživamo.


Hvala Glasu Hrvatske na svakodnevnom trudu da ujedini sve Hrvate diljem svijeta. Sretan Božić i blagoslovljenu Badnju večer. Neka vam Bog podari puno sreće i veselje u Novoj godini. Neka vam prati ljubav, mir, sreća i veselje. Želim vam sretan Božić i Badnju večer - ističe Patricia Ávila.

Patricia Ávila Kuljiš

Patricia Ávila Kuljiš

Foto: ustupljena fotografija / -

Hrvatska zajednica La Paz, Bolivija, bila je prisutna na Eko božićnom sajmu "Ostvarivanje sna".


- Sav prihod ići će za darove za siromašnu djecu. Poduzetnice Hrvatske zajednice La Paz istaknule su se kvalitetom i raznolikošću svojih zanatskih proizvoda. kojima namjeravaju širiti hrvatske božićne običaje. Na primjer, prodavali su lonce pšenice spremne za sadnju.


Među ponuđenim proizvodima istaknuli su se rukotvorine koje je Danica Pereira Štambuk ručno oslikala na keramici i drvu. Karen Pereira pripremila je nekoliko ukusnih i dobro ukrašenih čokolada. Tradicionalni nugat "Jelica", recept obitelji Matković, iznenadio je javnost svojim nježnim okusom i elegantnom prezentacijom, a pripremila ga je Míriam del Castillo.


Prisutni su bili i božićni noviteti Anite Pabón "Alfajores de Altura". Bile su tu prekrasne ručno rađene čestitke, pravo umjetničko djelo. I za kraj pripremila sam "Kroštule, kiflice i breskvice". Sve po pristupačnim cijenama koje su izradile divne ruke naših poduzetnica iz Hrvatske zajednice La Paz, Bolivija - naglašava Patricia Ávila Kuljiš.

Carlos Rojas također šalje svoje čestitke za Božić i Novu godinu.


- Ja sam Carlos Rojas iz Hrvatske zajednice La Paz, Bolivija. Pozdrav prijatelji glasa Hrvatske i hrvatske dijaspore u svijetu. Želim vam Božić i Novu godinu punu mira i nade. Cijenite mala čuda koja se događaju svaki dan. Nazovite svoje najmilije i nikad ne recite zbogom nekome koga volite - poručuje Carlos Rojas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!