Glas Hrvatske

15:50 / 05.12.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Božićni domjenak u Veleposlanstvu RH u Berlinu

Na Božićni domjenak u Berlinu stiglo oko 150 uzvanika iz Njemačke i Hrvatske

Na Božićni domjenak u Berlinu stiglo oko 150 uzvanika iz Njemačke i Hrvatske

Foto: Fenix / snimka zaslona

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu u subotu 3. prosinca 2022. godine održan je tradicionalni Božićni domjenak za članove i pripadnike hrvatske zajednice koja živi i djeluje na području Savezne Republike Njemačke.


Gostima se prigodnim riječima obratio i državni tajnik Zvonko Milas

Gostima se prigodnim riječima obratio i državni tajnik Zvonko Milas

Foto: Fenix Magazin / snimka zaslona

Svečanoj manifestaciji na poziv veleposlanika Republike Hrvatske u SR Njemačkoj, Gordana Bakote nazočilo je oko 150 uzvanika iz javnog, kulturnog, gospodarskog, političkog i vjerskog života, a među njima su bili apostolski nuncij, nadbiskup dr. Nikola Eterović, generalni konzuli Republike Hrvatske, Ivan Bulić, Vladimir Duvnjak, Vedran Konjevod i Kristijan Tušek, predstavnik saborskog odbora za iseljeništvo, dr. Veselko Jovanović, voditelj Hrvatske katoličke misije u Berlinu fra Zvonko Tolić, predstavnici Vladinog Savjeta RH za Hrvate izvan RH, Marijo Primorac i Antonio Pavić. Državni tajnik središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas svojom je nazočnošću dodatno uveličao ovu svečanost, a na kojoj je sudjelovao sa svojim suradnicama u okviru radnog posjeta hrvatskom iseljeništvu u Berlinu.


Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas svojom je nazočnošću dodatno uveličao svečanost, a na kojoj je sudjelovao sa svojim suradnicama u okviru radnog posjeta hrvatskom iseljeništvu u Berlinu.


U svečanom dijelu programa nastupili su članovi klape Poverello koja pod vodstvom Marina Tadina i tenora Ivana Turšića, djeluje u okviru HKM Berlin, izvođenjem himne Republike Hrvatske i tradicionalnih božićnih pjesama.


U prvom dijelu svečanosti, uzvanicima su se prigodnim riječima obratili veleposlanik Gordan Bakota i državni tajnik Zvonko Milas ističući pritom važnost i značaj hrvatskog iseljeništva koje je prioritet u radu Veleposlanstva, Generalnih konzulata i na poseban način Središnjeg državnog ureda RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Želja svih je dodatno intenzivirati, osnažiti i proširiti zajedništvo, zbog čega su poduzete brojne aktivnosti i niz projekata putem kojih Vlada Republike Hrvatske daje veliku potporu hrvatskom iseljeništvu u Njemačkoj.


Na kraju svečanog dijela programa, riječi blagoslova nazočnima je ususret Došašću i Kristovom rođenju uputio nadbiskup dr. Nikola Eterović.


Uslijedio je potom prigodni domjenak i zajedničko druženje praćeno pjesmom klape Poverello, čiji su odličan nastup pohvalili svi uzvanici.


Fenix-magazin/MD/M. Dokoza 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!