Glas Hrvatske

12:22 / 11.01.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Baka Jane dobila papin blagoslov za 90. rođendan

Uručenje blagoslova baki Jani

Uručenje blagoslova baki Jani

Foto: snimka zaslona / radiodux.me

Jane Počanić, najstarija mještanka Kavča u općini Kotor, za 90. rođendan dobila je blagoslov od pape Franje, javlja Radio Dux.

Za baku Janu Počanić stigao je Papin blagoslov za 90. rođendan koji je proslavila nedavno. Vatikan dodjeljuje blagoslov katolicima koji imaju sve sakramente, tj. vjerske obrede i žive vjerskim životom, a povodi su godišnjice rođenja, krštenja, braka ili svećeničkog zaređenja.


Baka Jane imala je nimalo lak život, ali u miru sa svim ljudima. Ostala je vedrog duha unatoč životnim teškoćama, a posebno plijene njezini stavovi koji pozivaju na poštovanje među ljudima i ukazuju da razlike mogu biti samo prednost. Kao Dalmatinka bila je lijepo dočekana u Boki, a kao katolkinja molila se i u pravoslavnoj crkvi.


Iskreno zahvalna za sve čestitke povodom ulaska u deseto desetljeće života, najstarija mještanka Mjesne zajednice Kavač u općini Kotor, zahvalna je Bogu na svemu, a nas poziva na ljubav i poštovanje.


Župski svećenik Dražen Kraljić radostan je što je na njegovu inicijativu baka Jane Počanić dobila Papin blagoslov, a prošle godine obitelj Brkan iz Bogdašića za 60 godina braka, prenosi Radio Dux.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!