Glas Hrvatske

08:00 / 11.05.2022.

Autor: Slavica Štefić

Baja: Održan 5. Hrvatski državni tamburaški festival

Tamburaški festival u Baji

Tamburaški festival u Baji

Foto: snimka zaslona/facebook / .

U organizaciji Hrvatske državne samouprave, uz potporu Hrvatske samouprave Bačko-kiškunske żupanije, u turističkom centru u Baji održan je 5. Tamburaški festival.

Prigodnim govorom uzvanicima su se obratili veleposlanik Republike Hrvatske Mladen Andrlić i predsjednik HDS-a Ivan Gugan, koji su ujedno i otvorili Festival. 


Nastupili su Tamburaški sastavi iz cijele Mađarske: Orkestar Bačka iz Gare, Orkestar Planina iz Mohača, Biseri Drave iz Starina, Mladi tamburaši iz Velike Kaniže i Tamburaški sastav Kajkavci iz Umoka. 


Nakon festivala, zabava je nastavljena balom pod šatorom uz Orkestar Bačka.


Tamburaškom festival održan je u prepunoj dvorani oduševljenih posjetitelja. Među kojima su još bili  generalni konzul u Pečuhu Drago Horvat sa suradnicima, glasnogovornik Hrvata u mađarskom parlamentu Jozo Solga, predsjednik Saveza Hrvata u Mađarskoj Joso Ostrogonac, predsjednik Hrvatske samouprave Bačko-kiškunske županije Joso Šibalin, predsjednica Hrvatske samouprave Baje Angela Šokac Marković, te Lada Kanajet Šimić i Snjeżana Jurišić iz Hrvatske matice iseljenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!