Glas Hrvatske

10:24 / 12.12.2021.

Autor: Glas Hrvatske

Adventski prozori u Mjenovu

Adventski prozor u Mjenovu

Adventski prozor u Mjenovu

Foto: Matis.hr / snimka zaslona

Svaki dan se rasvijetli po jedan prozor u selu koji je uredio vlasnik ili neko društvo. U Mjenovu je za adventske prozore već gotovo 20 godina odgovoran crkveni zbor. U akciji, uz Mladu inicijativu, sudjeluju i škola i vrtić.

 

Organizatorica Iren Daraboš se veseli što je ove godine ukrašavanje organizirala s 24 domaćinstva. Svaka obitelj ili svako društvo uređuje svoj prozor po vlastitom ukusu.


Tradicionalno, Mlada inicijativa Mjenovo svake godine uređuje prvi prozor. Dosad su uvijek mogli prirediti i adventski bazar, ali ovogodišnji kao i lanjski zbog korone nije održan.


Organizatoricu posebno veseli što su se ove godine i neke mlade obitelji odazvale akciji. Oni prozore uređuju zajedno sa svojom djecom. 


- Djeca uživaju u akciji i šenji kroz selo - kaže Iren Daraboš.


U Donjoj Pulji su lani , također pod posebnim uvjetima zbog korone, organizirali rasvjetljavanje adventskih prozora – i to na inicijativu Društva za poljepšavanje sela.


(Matis.hr/ORF Hrvati)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!