Glas Hrvatske

08:20 / 17.07.2021.

Autor: Slavica Štefić

U Bratislavi održan festival "Dobrodošli"

default error photo

U organizaciji Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj u Bratislavi je održan festival "Dobrodošli". Sudjelivali su folklorno društvo Ljuljanka iz Hrvatskoga Jandrofa, Čunovski bećari, Muško pjevačko društvo Hrvatski Jandrof i Pjevački ansambl Rosica iz Devinskog Novog Sela.

Predsjednik Hrvatskoga kulturnoga saveza u Slovačkoj, Radoslav Janković izrazio je zadovoljstvo postignutim iako je zbog pandemije održan skraćeni program.Na festivalu ove godine nije mogla sudjelovati ekipa putovanja „Po staza naših starih“, jer je dolazak za neke folkloraše zbog karantene bio problem. Deveti Festival je bio na jednom od glavnih trgova u Bratislavi pod vedrim nebom.


U početku, festival u Bratislavi bio je zamišljen kao dio međunarodnoga projekta „Po staza naših starih“, da se pokaže kako žive Hrvati. Grad Bratislava je potaknula da se ovaj festival održava redovito, jednom godišnje, a ne svake druge godine te da bude dio ljetnog kulturnog programa glavnog grada Slovačke.


Po riječima Radoslava Jankovića, 10. festival, sljedeće godine, imat će i povorku zaprežnih kola projekta "Po staza naših starih".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!