Glas Hrvatske

13:31 / 12.06.2022.

Autor: Glas Hrvatske

71. Hrvatski festival - piknik sv Ante u Los Angelesu

71. hrvatski festival u Los Angelesu

71. hrvatski festival u Los Angelesu

Foto: Nada Pritišanec / ustupljena fotografija

Uz intonacije američke ihrvatske himne u izvedbi Petre Tulić i AnnMarie Boskovich (četvrta generacija američkih Hrvata) u Los Angelesu je započeo 71. hrvatski festival - piknik sv Ante. 

Festival je otvorila Heidi Wohlfahrt Granić direktorica kolo grupe Croatia, predsjednica financijskog vijeća Župe Sv Ante iz Los Angelesa te organizatorica 71. Hrvatskog festivala uz Katicu Ban, Zoru Čadovac i Krešu Grbavca.


Dobrodšlicu i blagoslov svim prisutnima uputio je don Ivan Jordan, župnik župe Sv. Ante.


Uime hrvatskog Veleposlanstva Washington DS prisutnima se prigodnim riječima obratio veleposlanik Pjer Šimunović i generalna konzulica Renee Pea uime Generalnog konzulata Los Angeles.


Seniori kolo grupe Croatia izveli su splet pjesama i igara iz Posavine u koreografiji Željka Jergana, a Nikoleta i Juliana Ban su u sklopu programa otpjevale dvije hrvatske pjesme.


Željko je poslije programa održao i Kolo kliniku gdje je podučavao pjesme i plesove Slavonije, Međimurja, Like, Bačke i Zagorja.


Održano je i natjecanje u boćanju u organizaciji Jure Glamuzine te mnogi zabavni sadržaji za djecu i odrasle.


Hrvatska katolička crkva Sv Ante u Los Angelesu u sklopu festivala organizirala je tihu dražbu potpisanih dresova hrvatske nogometne reprezentacije, Ivice Zupca igrača LA Clippersa, Davora Šukera, Marina Ćilića, dresova Hajduka i Dinama, putovanja, knjiga i sportskih događaja i ostaloga. Sav prikupljeni novac utrošit će se za popravak župne dvorane koja je stradala prošle godine u požaru i poplavi.


Poslije tihe dražbe druženje se nastavilo uz hrvatske kulinarske specijalitete, slastice i Bravo Bend iz Chicaga. Voditelj programa bio je Borislav Brkić.


(Nada Pritišanec Matulić)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!