Glas Hrvatske

10:12 / 09.10.2021.

Autor: David Rey

6. Susret hrvatskog iseljeništva Južne Amerike

6. Susret hrvatskog iseljeništva Južne Amerike

6. Susret hrvatskog iseljeništva Južne Amerike

Foto: David Rey / GLAS HRVATSKE

Hrvatsko-paragvajska gospodarska komora najavljuje šesti susret hrvatskoga iseljeništva Južne Amerike.

- Dragi sugrađani i hrvatski potomci. Ja sam arhitekt Gustavo Glavinich, unuk Hrvata, predsjednik Hrvatsko-paragvajske gospodarske komore, osnovane 1996. godine, koja je obustavila svoj rad na nekoliko godina. Prije dvije godine nastavila je svoje djelovanje s velikom hrabrošću, intenzivnim aktivnostima i obnovljenom snagom, integrirajući i Udruženje europskih gospodarskih komora. Stoga se danas predstavljamo kako bismo vam uputili sljedeći poziv. Iznimno mi je zadovoljstvo službeno najaviti održavanje šestog Susreta hrvatskoga iseljeništva Južne Amerike u Asuncionu u Paragvaju, u ožujku sljedeće godine, ako epidemiološki uvjeti u svijetu to budu dopuštali. Proglašeni smo službenim organizatorima tijekom petog susreta hrvatske dijaspore, održanog u studenom 2019. u argentinskom gradu Buenos Airesu - ističe Gustavo Glavinich.


Gustavo Glavinić i članovi Paragvajsko-hrvatske gospodarske komore

Gustavo Glavinić i članovi Paragvajsko-hrvatske gospodarske komore

Foto: Gustavo Glavinich y los miembros de la Cámara de Comercio Paraguayo Croata / HRT

Događaj zakazan za 2020. odgođen je zbog epidemiološke situacije.


- Zbog proglašenja globalne pandemije koronavirusa odgodili smo sastanak 2020. godine i vjerujemo da ćemo, ako Bog da, u sljedećoj godini 2022. moći održati tako važan događaj za našu zajednicu. Najveća nam je želja moći primiti i s poštovanjem služiti sve Hrvate u regiji i svijetu. I naravno - hrvatske dužnosnike koje će nas počastiti svojim prisustvom na šestom susretu hrvatskoga iseljeništva koji će se održati u Asuncionu u Paragvaju. Uskoro i unaprijed poslat ćemo pozivnice s programima i sve potrebne informacije o mogućnostima smještaja, dodatnim aktivnostima ili obilascima grada. Namjera nam je da dani šestog sastanka iseljeništva budu puni interakcije, učenja i rasprave o svemu vezanom za zajedničke teme koje nas redovito okupljaju. I neka postanu pogodno okruženje za najveće zbližavanje svih Hrvata u svijetu i njihovih potomaka - ističe paragvajski arhitekt s hrvatskim korijenima.


Paragvajsko-hrvatska gospodarska komora/plakat

Paragvajsko-hrvatska gospodarska komora/plakat

Foto: Paragvajsko-hrvatska gospodarska komora / ustupljena fotografija

Hrvatsko-paragvajska gospodarska komora očekuje sudjelovanje najvećeg broja organizacija, udruga i gospodarskih komora.


- Bez sumnje, peti Susret hrvatskoga iseljeništva Južne Amerike, održan u studenom 2019. u Buenos Airesu, postavlja nam vrlo visoku ljestvicu. I predstavlja se kao veliki izazov za Hrvatsko-paragvajsku gospodarsku komoru, njezinog suorganizatora Klub Hrvata iz Paragvaja i sve potomke Hrvata u našoj zemlji - a posebno za mlade ljude koji imaju izvrsnu priliku biti aktivni u organizaciji šestog susreta iseljeništva i proaktivno sudjelovati. Jer, od sada će oni provoditi sve ono što mi predlažemo kao ciljeve i preuzet će mjesto za sljedeće susrete koji će se odvijati u narednim godinama. Stoga neka bude ova prilika i poziv na šesti Susret hrvatskoga iseljeništva Južne Amerike, sudjelovanje najvećeg broja organizacija, udruga, gospodarskih komora rasutih po svijetu, kako bismo još jedanput pokazali duboki domoljubni osjećaj prema domovini Hrvatskoj te odanost našoj zemlji - Paragvaju i zemlji naših predaka. Čekamo vas! - poziva je Gustavo Glavinich, predsjednik Hrvatsko-paragvajske gospodarske komore.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!