Glas Hrvatske

08:10 / 10.12.2021.

Autor: Branimir Njikoš

25. izložba Božićnjaka u Subotici

Pozivnica na izložbu

Pozivnica na izložbu

Foto: snimka zaslona (kolaž) / matis.hr

U organizaciji Etnološkog odjela "Blaško Rajić" pri Katoličkom društvu "Ivan Antunović" danas će u 18 sati u predvorju Gradske kuće u Subotici biti otvorena jubilarna 25. izložba Božićnjaka. 

Posjetitelji će moći pogledati dvije prodajne izložbe: Likovnog odjela HKC-a "Bunjevačko kolo" iz Subotice i Likovno-slamarskog odjela HKPD "Matija Gubec" iz Tavankuta.


Izložba Božićnjaka se priređuje uz potporu Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Grada Subotice, a bit će otvorena do 17. prosinca 2021.


Kod bunjevačkih Hrvata za Božić se tradicionalno izrađuje božićni kruh "Božićnjak", prizor Betlehema u malom, ukrašen figurama od tijesta, ručne izrade. Na izložbi će biti prikazani božićnjaci iz Subotice i Sombora, te okolnih mjesta Žednika, Đurđina, Male Bosne, Tavankuta i dr.


(Izvor: matis.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!