Glas Hrvatske

07:29 / 05.05.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Znanstveni skup “Dr. Franjo Tuđman – život i naslijeđe”

Znanstveni skup

Znanstveni skup

Foto: Matica hrvatska/Pixabay / snimka zaslona/kolaž

U povodu 100. obljetnice rođenja prvoga predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, Hrvatski institut za povijest, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Matica hrvatska, Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata i Hrvatski državni arhiv organiziraju znanstveni skup “Dr. Franjo Tuđman – život i naslijeđe” 5. i 6. svibnja s početkom u 9.30 sati, u dvorani Jure Petričevića u Matici hrvatskoj u Zagrebu (Ulica Matice hrvatske 2/Strossmayerov trg 4).

Cilj skupa je znanstveno propitivanje te analiza različitih aspekata javnoga, političkoga i znanstvenog djelovanja dr. Franje Tuđmana.


Na skupu će među 20 znanstvenika sudjelovati i doc. dr. sc. Velimir Veselinović sa Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Krešimir Ćosić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i doc. dr. sc. Wollfy Krašić s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.


PROGRAM SKUPA:

Program Skupa

Program Skupa

Foto: Fenix magazin / snimka zaslona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!