Glas Hrvatske

08:00 / 28.05.2023.

Autor: Slavica Štefić

ZKVH na Panonskom festivalu knjige u Osijeku

Panonski festival knjige

Panonski festival knjige

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata sudjeluje na prvom Panonskom festivalu knjige u Osijeku u nedjelju, 28. svibnja s programom pod nazivom "Časopisi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata – Godišnjak za znanstvena istraživanja, Nova riječ i 7. Matoševi dani". Početak je u 14 sati na glavnoj pozornici u dvorani Gradski vrt Osijek.

U programu sudjeluju potpredsjednik Društva hrvatskih književnika Mirko Ćurić, lektor hrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Novom Sadu Perica Vujić i izvršna urednica časopisa Katarina Čeliković.


Prvi Panonski festival knjige traje od 24. do 28. svibnja 2023. godine i jedinstven je kulturni događaj posvećen književnosti, kulturi i povijesti panonske regije te njezinim velikanima. Radi se o jedinstvenom spoju sajma i festivala knjige koji predstavlja mjesto susreta s dobrom i kvalitetnom knjigom kao i njenim autorima. Mjesto je to susreta ne samo za Osječane, već i za njihove goste iz regije pa i šire.


U sklopu Festivala publika će moći uživati u predstavljanjima novih naslova, kao i u razgovorima s novim, ali i već etabliranim književnim zvijezdama Panonije. Djeca i mladi imat će prilike sudjelovati u raznim radionicama prilagođenim njihovim uzrastima.


Osim bogatog programa, posjetitelji će imati priliku kupovati knjige po izuzetno atraktivnim sajamskim cijenama koje se spuštaju čak i do 70%.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!