Glas Hrvatske

14:34 / 08.03.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Žene u svom svijetu

Pozivnica

Pozivnica

Foto: DLS Pazin/Pixabay / kolaž

Već tradicionalno povodom 8. ožujka - međunarodnog dana žena Društvo likovnih stvaratelja Pazin organizira izložbu u LG galeriji. Ove godine program realizira zajedno s Gradskom knjižnicom Pazin i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Pazin. Izložba uz prateći program otvara se u 18 sati.

"Svatko od nas svijet je, svemir za sebe i svatko teži svom (sve)miru. Netko ga pronađe i ispuni slikajući, čitajući, stvarajući… A nas veseli podijeliti ih s vama. Neke od nas su ih zapisale, neke uglazbile, neke oslikale, neke izradile…


Glazbom će vas Marina Marušić i Paula Jurman uvesti u svijet skladanja, a svojom će prozom i poezijom posjetitelje darivati Jana Prević Finderle, Davorka Flego, Vera Bosazzi, a kazivat ćemo i stihove Ane Krnjus. Glazbom će Miriam Farkaš zaokružiti program otvorenja izložbe. Radove petnaestak autorica, članica DLS Pazin, iz područja primijenjene umjetnosti i slikarstva moći će se potom razgledati u samoj galeriji", pozivaju iz Društva likovnih stvaratelja Pazin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!