Glas Hrvatske

21:51 / 10.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Završila je sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Zajednička fotografija

Zajednička fotografija

Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH / -

U petak, 8. srpnja završena je sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na kraju sjednice državni tajnik Zvonko Milas izrazio je zadovoljstvo te naglasio: 


- Čuli smo sjajne ideje i prepoznali smo kvalitetne projekte, a dodatan doprinos tome daju članovi Savjeta koji su spremni odreći se vlastitog slobodnog vremena kako bi radili na zajedništvu hrvatskoga naroda diljem svijeta.


Predsjednik Savjeta Ivan Gugan u svojem je završnom obraćanju istaknuo kao pozitivnu okolnost to što Savjet ima dosta mladih i novih članova, ali i da će iskustvo koje imaju ponovno imenovani članovi Savjeta zasigurno pridonijeti ostvarenju svih prijedloga i ideja koje su kroz prethodni saziv Savjeta dobro prihvaćene od strane svih koji su uključeni u projekte koji povezuju hrvatsku državu i Hrvate izvan Republike Hrvatske.


Na Plenarnoj sjednici sudjelovao je Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je izrazio zadovoljstvo velikim odazivom predstavnika Hrvata koji žive izvan Republike Hrvatske što pokazuje njihovu predanost nastavku kontinuiranog dijaloga kroz sjednice Savjeta. Pritom je ukazao na značaj održavanja čvrstih veza s Hrvatima koji žive u zemlji te onima izvan nje, čemu je i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman davao izrazitu važnost, priopćeno je u petak iz Hrvatskog sabora. Govoreći o hrvatskom narodu u susjednim zemljama, posebno je istaknuo zaštitu interesa te borbu za opstojnost, jednakopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini kao strateški interes Republike Hrvatske. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!