Glas Hrvatske

21:46 / 29.07.2021.

Autor: Slavica Štefić

Završena Mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Polaznici škole zaslužili Spomenak

Polaznici škole zaslužili Spomenak

Foto: snimka zaslona/facebook / Glas Hrvatske

U Novome Vinodolskom u danas završava Mala škola hrvatskoga jezika i kulture koja je ove godine, od 19. srpnja, okupila 53 polaznika iz 11 europskih i prekooceanskih zemalja, izvijestila je Hrvatska matica iseljenika, organizator Škole.

Temeljni cilj Škole, koju pohađaju djeca u dobi od devet do 16 godina, je da djeca koja žive izvan Hrvatske, s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.


Ove godine tu su priliku imali polaznici iz SAD-a, Brazila, Mađarske, Luksemburga, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Švedske, Francuske, Poljske i Kosova.


Program Škole održavao se u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica, a djeca su mogla sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.


Mala škola hrvatskoga jezika i kulture provodi se u kontinuitetu od 1993. godine i do sada je u njoj sudjelovalo gotovo tisuću i pol djece iz više od trideset zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!