Glas Hrvatske

07:12 / 25.03.2020.

Autor: Tomislav Šikić

Zaštitne maskice spašavaju mališane

(Foto: Udruga "Jak kao Jakov"/s dopuštenjem)

(Foto: Udruga "Jak kao Jakov"/s dopuštenjem)

Foto: - / -

Humanitarna karlovačka udruga "Jak kao Jakov" ovih je dana počela s izradom zaštitnih maskica za svoje štićenike oboljele od malignih bolesti, članove njihovih obitelji i ostale građane koji kupnjom maskica mogu pomoći rad Udruge. Šivanju maskica pridružili su se i učitelji i profesori osnovnih škola Švarča i Rečica.

Cijena zaštitne maskice je 20 kuna i to je zapravo donacija Udruzi za daljnji rad. Osim maskica, Udruga već godinama izrađuje bogati asortiman uskršnjih motiva poput zečića, pisanica, jastučića i drugih rukotvorina te njihova zaštitnog znaka "anđelčića".

- Često možemo čuti da su djeca najmanje ugrožena, međutim to ne vrijedi za mališane oboljele od malignih bolesti. Oni su ovih dana osobito ugroženi, zato radimo sve kako bismo ih zaštitili – kaže je predsjednica Udruge Ivančica Rubido.

Narudžbe zaštitnih maskica već premašuju dvije i pol tisuće komada. Stoga pozivaju sve one koji znaju šivati i kod kuće imaju šivaće strojeve da im se pridruže, ali i sve one koji svojim donacijama čistog pamuka i elastične trake mogu pomoći njihov rad da im se jave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!