Glas Hrvatske

09:46 / 19.07.2021.

Autor: Klara Špančić

Počela Mala škola hrvatskog jezika i kulture

Polaznici Male škole hrvatskog jezika i kulture.

Polaznici Male škole hrvatskog jezika i kulture.

Foto: HMI / HRT

U primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, Novom Vinodolskom, danas počinje 28. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture. Organizator ovoga kulturno-obrazovnog projekta je Hrvatska matica iseljenika. 

Temeljni cilj ovoga ljetovanja je da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.


Ovogodišnji je program okupio 53 polaznika u dobi 9 do 16 godina iz 11 europskih i prekooceanskih zemalja, i to Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Mađarske, Luksemburga, Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Švedske, Francuske, Poljske i Kosova.


Program Škole održava se u Domu Crvenog križa grada Zagreba – Hostelu Villa Rustica do 30. srpnja. Polaznici će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama radionicama: jezičnoj, kulturološkoj, likovnoj, novinarskoj, lutkarskoj, dramskoj i filmskoj radionici te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. 


(Lada Kanajet Šimić)Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!