Glas Hrvatske

13:54 / 20.09.2021.

Autor: Tomislav Šikić

YouTube kanal o obnovi potresom stradalih područja

YouTube kanal o područjima pogođenim potresom

YouTube kanal o područjima pogođenim potresom

Foto: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje / YouTume/snimka zaslona

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje otvorio je YouTube kanal Obnova Banovina SDUOSZ gdje će vas redovito informirati putem reportaža o situaciji na terenu u Sisačko–moslavačkoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje na čelu sa državnim tajnikom Gordanom Hanžekom je temeljem čl. 40.a Zakona o obnovi, određen kao nositelj aktivnosti obnove odnosno uklanjanja te gradnje obiteljskih kuća na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije. Programom mjera utvrđene su i smjernice obnove prema pojedinim modelima obnove odnosno vrstama usluga / radova kao i procedura odabira pojedinih sudionika u obnovi (ugovaratelja).


Izgradnja tipskih obiteljskih kuća provodi se prema 6 različitih projekata koji se razlikuju po kvadraturi te materijalu izgradnje. Kvadratura pojedinih kuća je 55 m², 70 m² te 85 m² netto tlocrtne površine dok su tipovi gradnje izgradnja primjenom drvene montažne konstrukcije, montažne suhe gradnje i klasične zidane gradnje.


Povodom toga raspisan je Javni poziv za iskaz interesa putem kojeg se pozivaju svi zainteresirani gospodarski subjekti koji imaju sposobnost i mogućnost za iskaz interesa za izvođenje radova izgradnje tipskih obiteljskih kuća kao zamjenskih objekata stradalih u potresu.


Ovaj Javni poziv je aktivan do 01. listopada 2021. godine što predstavlja krajnji rok za dostavu interesa s traženim podacima.


 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!