Glas Hrvatske

14:45 / 22.03.2018.

Autor: Klara Špančić

Video Hrvatske turističke zajednice nominiran za svjetsku nagradu

(Foto: Croatia Full of Life/ Facebook)

(Foto: Croatia Full of Life/ Facebook)

Foto: - / -

Organizacija Travel Video Awards nominirala je promotivni spot Hrvatske turističke zajednice naziva "Ambasadori hrvatskog turizma" za svjetsku nagradu u potkategoriji Najbolji video turističke organizacije.

Spot je premijerno prikazan u studenome u sklopu predstavljanja Hrvatske turističke zajednice na turističkom sajmu WTM u Londonu te je u kratkom vremenu ostvario višemilijunsku gledanost na stranim tržištima.

Za nagradu su, uz promotivni hrvatski video, nominirani i Rhythms of Peru (Kuoda Travel), Sabrosura (Visit Colombia) te North America (Jordan Tourism Board).

(Foto: Croatia Full of Life/ Facebook)

(Foto: Croatia Full of Life/ Facebook)

Foto: - / -

U hrvatskom video spotu sudjeluju neki od najpoznatijih hrvatskih osoba iz javnog života od sportaša do glumaca koji su prikazani u svojim rodnim gradovima ili poznatim hrvatskim destinacijama. Tako su ambasadori hrvatskog turizma, što je i naziv promotivnog videa, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Marin Čilić, Dario Šarić, Maksim Mrvica, Zrinka Cvitešić i 2Cellos.

- Ova nominacija za nas predstavlja profesionalnu satisfakciju, ali i dokaz naše kreativnosti i inovativnosti, odnosno potvrdu od strane struke da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunski međunarodno prepoznatljiv promotivni sadržaj, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić te pozvao sve da svojim glasovima podrže promotivni video koji Hrvatsku predstavlja u najboljem svjetlu.

(Foto: Pixsell)

(Foto: Pixsell)

Foto: - / Pixsell

Svečana dodjela nagrada održat će se 9. travnja u Las Vegasu, a online glasovanje na internet stranici Travel Video Awards otvoreno je do petka 31. ožujka ove godine.

Travel Video Awards je organizacija koju su osnovali nezavisni filmaši i brendovi iz cijeloga svijeta. Svake godine nagrađuje inovativne i inspirativne videozapise. Nagrade se dodjeljuju u dvije glavne kategorije, onoj namijenjenoj uradcima nezavisnih autora, koja je podijeljena u četiri potkategorije te u kategoriji namijenjenoj uradcima iza kojih stoje kompanije, a koja je podijeljena u pet potkategorija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!