Glas Hrvatske

10:01 / 12.05.2022.

Autor: Slavica Štefić

Varaždin: Posjet studenata hrvatskoga jezika iz Pečuha

Dr. Stjepan Blažetin i studenti u Varaždinu

Dr. Stjepan Blažetin i studenti u Varaždinu

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Studenti hrvatskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu posjetili su u ponedjeljak Varaždinsku županiju zahvaljujući Udruzi specijalne jedinice policije "RODA" Varaždin, a u organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj.

Dobrodošlicu su im poželjeli župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec te zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.


Župan Stričak upoznao ih je s bogatom poviješću Varaždinske županije i Županijske palače koja upravo ove godine obilježava 250 godina izgradnje te s projektima koji se trenutno provode. Gostima je zaželio ugodan boravak u Varaždinskoj županiji i pozvao ih da ponovo posjete našu županiju koja im svojim brojnim manifestacijama tijekom godine ima puno toga za ponuditi.


Voditelj Katedre za hrvatski jezik i književnost dr. sc. Stjepan Blažetin zahvalio je domaćinima u ime djelatnika i studenata Katedre za hrvatski jezik i književnost, odnosno Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj na organizaciji ovog posjeta.


Posjetitelji iz Pečuha su osim Županijske palače imali prilike u pratnji vodiča upoznati se s poviješću grada Varaždina, a posjetili su i Centar izvrsnosti za fiziku te dvorac Trakošćan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!