Glas Hrvatske

15:05 / 21.06.2021.

Autor: Klara Špančić

Uspješan početak turističke sezone u Neumu

Gradska plaža u Neumu.

Gradska plaža u Neumu.

Foto: Denis Kapetanovic / PIXSELL

Samo nekoliko dana nakon službenog otvaranja ljetne turističke sezone, jedini bosanskohercegovački grad na moru, Neum, bilježi porast turističkih posjeta. 

Neum su posjetili turisti iz Mostara, Sarajeva, Kiseljaka, Stoca, Zenice i drugih mjesta i gradova u Bosni i Hercegovini, a stigli su i turisti iz Srbije.


Turistički radnici pretposljednji vikend u lipnju označili su kao prvi udarni. Prve turističke brojke također su obećavajuće, a, kako je istaknuo Davor Krešić, član Udruženja hotelijera Neuma, popunjenost kapaciteta u hotelskom smještaju trenutno iznosi više od 50 posto. Ima i hotela koji su ovog vikenda puni do posljednjeg mjesta.


- To je prilično dobro budući da se radi o individualnim dolascima i domaćim gostima. Iako stranih gostiju još nema toliko, mjesta za zadovoljstvo ima, jer, s obzirom na cjelokupno stanje, situacija nije loša - rekao je Krešić.


Govoreći o očekivanjima za srpanj i kolovoz, Krešić dodaje kako je rano iznositi bilo kakve prognoze.


Cijene smještaja uglavnom su na prošlogodišnjoj razini, a u ugostiteljskim objektima cijene su kao i u ostatku Bosne i Hercegovine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!