Glas Hrvatske

10:45 / 14.11.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Učenici iz Kotora i Tivta boravili u Vukovaru

Učenici iz Crne Gore u Vukovaru

Učenici iz Crne Gore u Vukovaru

Foto: Facebook/Ivan Penava / snimka zaslona

23 učenika iz crnogorskih gradova Kotora i Tivta boravili su tri dana u gradu Vukovaru, a posljednjeg dana boravka primio ih je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Učenici su u Vukovaru boravili u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Tijekom trodnevnog boravka prošli su kroz školski program koji inače prolaze osmaši u Hrvatskoj te se pri tome informirali o Domovinskom ratu i posjetili vukovarske kulturne ustanove te memorijalna mjesta.


- Zadovoljstvo mi je bilo susresti se s njima i kroz razgovor čuti zaista zanimljiva pitanja vezana za Domovinski rat i obnovu našega grada te im pružiti odgovore na njih. Zahvaljujem Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore i učenicima na posjetu, a za zaključiti je kako će mladim ljudima iz Crne Gore povijest Vukovara, ali i njegova sadašnjost te njegove ljepote dugo ostati u lijepom sjećanju -izjavio je gradonačelnik Penava.


Zadovoljna boravkom djece bila je Valentina Sertić, učiteljica hrvatskog jezika i jedna od voditeljica ekskurzije.


- Djeca su dugo iščekivala ovaj posjet i iznenadili su nas zrelošću i odgovornošću. Počeli su o ratu razmišljati na drugačiji način i jako sam ponosna na to. Ovaj način nastave zasigurno će puno utjecati na kvalitetu nastave, jer ostavlja puno jači dojam na djecu - kazala je Sertić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!