Glas Hrvatske

10:00 / 02.02.2023.

Autor: Slavica Štefić

Humanost na djelu: Janjevačka donatorska večer

Zajednička fotografija na Donatorskoj večeri

Zajednička fotografija na Donatorskoj večeri

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Janjevačka donatorska večer tradicionalno je okupila Hrvate podrijetlom iz Janjeva te njihove prijatelje željne pomoći potrebitima.

Janjevačka donatorska večer najveće je tradicionalno humanitarno okupljanje janjevačke zajednice i prijatelja Janjeva. Ovaj hvalevrijedan događaj okupio je više od 400 ljudi koji su svojim dolaskom pokazali zajedništvo u pomaganju najpotrebitijima.


Kojom se prikupljaju sredstva za pomoć janjevačkim obiteljima slabijeg imovinskog statusa, kako u Hrvatskoj, tako i u Janjevu na Kosovu.


- Svi znamo kako je ljepota i bogatstvo naše hrvatske kulture baš u njezinoj raznolikosti, a važan i jedinstven dio u njoj predstavlja kulturna baština i tradicija janjevačkih Hrvata, zato je vrlo važno čuvati je i njegovati što vi i činite gdje god živjeli, poručio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas na Janjevačkoj donatorskoj večeri na kojoj je istaknuta i 720. obljetnica od prvog spomena Janjeva.

Logo u povodu obljetnice

Logo u povodu obljetnice

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Večer su glazbeno obogatile sestre Palić i Ljanetovi dečki. Održana je i tombola s bogatim nagradama.


Janjevo je najstarija hrvatska dijaspora koja stoljećima čuva hrvatski identitet i neraskidivu vezu s Dubrovnikom i hrvatskom Domovinom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!