Glas Hrvatske

20:21 / 27.09.2021.

Autor:

Turnir u sjedećoj odbojci u Solinu

Turnir u sjedećoj odbojci

Turnir u sjedećoj odbojci

Foto: Danja Lakić Budimir / Ustupljena fotografija

U subotu, 25.rujna, u solinskoj sportskoj dvorani održan je već tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci. Ovaj put, iz razumljivih epidemioloških razloga, natjecala su se samo četiri kluba, dok je prethodnih godina sudjelovalo i po petnaest ekipa.

- Naš je turnir bio i međunarodnog karaktera, kad bi ugostili ekipe iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, za koju moram reći da su u samom svjetskom vrhu ovog sporta. Danas smo zadovoljni da uz uvjete koje trebamo ispuniti, turnir ipak nastavlja dalje. Također, želim naglasiti kako sve ove godine naš klub, turnir i sjedeća odbojka kao specifičan sport s igračima od kojih su neki invalidi, ima potporu Ministarstva branitelja, jer upravo je ta populacija većinom naše članstvo - rekao je Dragan Maretić, tajnik OKI SPLIT i predsjednik Organizacijskog odbora turnira.


Kroz natjecanje koje je domaćin, ekipa OKI Split, otvorila pobjedom, niz utakmica doveo je do pobjednika, ovaj put KSO KNIN 95.


Konačni poredak:

1. KSO KNIN95

2. OKI ZADAR

3. OKI SPLIT

4. OKI NOVSKA


Dodjela medalja i pehara ekipama, kao i priznanja i zahvalnica podupirateljima kluba, kao i samog sporta sjedeće odbojke, upriličeno je u večernjim satima u obližnjem Dugopolju.


Pehar za najboljeg igrača u ruke je primio vidno ganut Damir Banić


- Ugodno sam iznenađen, iako, znate, svaki se igrač tome nada, priznao ili ne. Lijepo je biti ponosan, moje kolege sportaši su me učinili takvim i ja im zahvaljujem. Trud i zalaganje se uvijek isplate, uz malo sportske sreće - kazao nam je Banić, inače dragovoljac Domovinskog rata i osoba s invaliditetom.


I kako šećer uvijek dolazi na kraju, torta s logom domaćina podijeljena je svima uz rođendansku pjesmu.


"Vidimo se dogodine!" - poručuju iz organizacije Mediteran turnira, s nadom u veći odaziv ekipa.


(Danja Lakić Budimir)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!