Glas Hrvatske

08:08 / 29.12.2018.

Autor: Branimir Njikoš

Traži se idejno rješenje hrvatskog paviljona na EXPO-u u Dubaiju

Screenshot expo2020dubai.com

Screenshot expo2020dubai.com

Foto: - / -

Hrvatski paviljon na EXPO-u u Dubaiju nalazit će se unutar tematskog parka "Mobilnost", a tema hrvatskog nastupa bit će "Mobilnost uma" (Mobility of the Mind).

Ministarstvo turizma na svojim je mrežnim stranicama objavilo natječaj za odabir ponuditelja za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai. 

Natječajem se pozivaju zainteresirani za ponudu najboljeg kreativnog i izvedbenog rješenja izgleda i sadržaja hrvatskog paviljona. Natječaj, koji će biti otvoren do 1. ožujka iduće godine, uz izradu idejnog rješenja uključuje i njegovu implementaciju, održavanje i deinstalaciju. 

Hrvatska za svjetsku prepoznatljivost

Hrvatski paviljon nalazit će se unutar tematskog parka "Mobilnost", a tema hrvatskog nastupa bit će "Mobilnost uma" (Mobility of the Mind). 

Hrvatska će sudjelovanjem na izložbi imati priliku predstaviti svoje gospodarske, kulturne, turističke i druge potencijale te tako pokazati cijelom svijetu da i relativno mala zemlja kroz inovativnost i kreativnost može pridonijeti obogaćivanju svjetske riznice znanja, kaže ministar turizma Gari Cappelli

"Upravo je zato Nacionalni odbor RH za Svjetsku izložbu EXPO odabrao temu "Mobilnost uma" kroz koju će se Hrvatska moći predstaviti kao zemlja inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca koji su zbog želje za izazovima i otvorenosti prema novome, ponekad uz malo resursa, postigli svjetsku prepoznatljivost", rekao je Cappelli. 

Screenshot expo2020dubai.com

Screenshot expo2020dubai.com

Foto: - / -

25 milijuna posjetitelja

EXPO 2020 Dubai održat će se s temom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti". Na toj se izložbi očekuje više od 25 milijuna posjetitelja iz više od 180 zemalja, a održat će se od 20. listopada 2020. do 10. travnja 2021. godine. 

Hrvatska je do sada sudjelovala na tri Svjetske izložbe (Hannover 2000., Aichi 2005. i Shangai 2010.), te dvije Međunarodne izložbe (Lisabon 1998. i Zaragoza 2008.).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!