Glas Hrvatske

09:42 / 20.09.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Susret predsjednika HAZU i HAZU BiH

Susret HAZU i HAZU BiH

Susret HAZU i HAZU BiH

Foto: HAZU / ustupljena fotografija

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt i potpredsjednik HAZU akademik Davor Miličić primili su u ponedjeljak 19. rujna 2022. u palači HAZU predsjednika Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH akademika Mladena Bevandu i glavnog tajnika akademika Franu Ljubića.

Tema razgovora bila je suradnja dviju akademija, posebno na području demografije, jezika, povijesti i poticanja suradnje općina s obje strane granice.


Akademik Bevanda izvijestio je svoje domaćine o ustrojstvu u djelovanju HAZU BiH utemeljene 2014. odlukom Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije nakon što su Bošnjaci i Srbi u BiH još ranije osnovali svoje nacionalne akademije. Sjedište HAZU BiH je u Mostaru, ima 15 redovitih članova podijeljenih u šest razreda, kao i 20 dopisnih članova i 12 članova suradnika.

 

Susret HAZU i HAZU BiH

Susret HAZU i HAZU BiH

Foto: HAZU / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!