Glas Hrvatske

12:55 / 17.09.2021.

Autor: Damir Ljubičić

Suradnja s Hrvatima iz Bosanske Posavine

Ilija Guberac i Ivo Kujundžić

Ilija Guberac i Ivo Kujundžić

Foto: Ljubičić / HRT

Predsjednik zagrebačke udruge "Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu" Ilija Guberac posjetio je redakciju Programa za Hrvate izvan Republike Hrvatske HRT- a, gdje ga je primio urednik Ivo Kujundžić. Povod je njegovo gostovanje u studiju ovotjedne televizijske emisije "Pogled preko granice – Hrvati u BiH", koja će premijerno biti prikazana na HTV 4, u subotu 18. rujna, u 11 i 30 sati.


Tijekom razgovora urednik Kujundžić upoznao ga je s projektima Programa za Hrvate izvan RH na sva tri medija Hrvatske radiotelevizije: radiju, televiziji i internetu, kao i s radijskim i televizijskim emisijama na engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku. One se proizvode za potomke Hrvata diljem svijeta koji ne govore materinski jezik, ali i za strance u Hrvatskoj te za međunarodnu javnost. Prema Guberčevim riječima, bila je to i prigoda za dogovor o budućim projektima u okviru suradnje između zavičajne udruge koju predstavlja i Hrvatske radiotelevizije:

- Nama Hrvatima iz Bosanske Posavine mnogo znači ova medijska potpora, jer je Program za Hrvate izvan RH dostupan i vrlo gledan među našim ljudima koji žive i rade u brojnim europskim i prekooceanskim zemljama, ali i u Hrvatskoj i BIH - zaključio je Ilija Guberac.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!