Glas Hrvatske

10:00 / 23.09.2022.

Autor: Slavica Štefić

Sporazum o suradnji

ravnatelj KBC-a Split prof.dr. sc. Julije Meštrović i dekan Medicinskog fakulteta Mostar prof.dr. sc. Ivan Ćavar

ravnatelj KBC-a Split prof.dr. sc. Julije Meštrović i dekan Medicinskog fakulteta Mostar prof.dr. sc. Ivan Ćavar

Foto: KBC Split / -

Sporazum o suradnji između Kliničkog bolničkog centra Split i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru potpisan je u utorak u Splitu.

Sporazum su potpisali ravnatelj KBC-a Split prof.dr. sc. Julije Meštrović i dekan Medicinskog fakulteta Mostar prof.dr. sc. Ivan Ćavar, a potpisivanju je bio nazočan i prof. dr. sc. Antonio Sesar, prodekan za poslovanje i razvoj Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.


Poznato je da Klinički bolnički centar Split i Sveučilišna bolnica Mostar blisko surađuju godinama. Međutim, postoji puno mogućnosti snažnije suradnje Medicinskog fakulteta Mostar s KBC-om Split u raznim područjima. To se odnosi osobito na praktičnu nastavu i izobrazbu studenata u kliničkim vještinama, jer KBC Split ima puno iskustva provodeći nastavu Katedre za kliničke vještine na Medicinskom fakultetu Split. KBC Split je Mostaru najbliža hrvatska klinička bolnica, pa je logično da KBC Split služi mostarskom fakultetu i kao nastavna baza. Razmjena studenata i osoblja je najbolji način za povezivanje dviju ustanova. Zbog toga se planira i provođenje raznih oblika edukacije studenata i nastavnika, suradnja u znanstveno-istraživačkim projektima i znanstvenim skupovima, seminarima i radionicama, kao i ostali oblici suradnje od zajedničkog interesa. 


-Ovo je još jedan u nizu sporazuma o suradnji koje je tijekom ove godine sklopio Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru s najznačajnijim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u regiji, a koji ih potvrđuju i pozicioniraju kao vodeći fakultet medicine u Bosni i Hercegovini, zaključeno je u priopćenju za javnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!