Glas Hrvatske

11:04 / 02.03.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Zagrebački skup podrške Ukrajini

Ilustracija

Ilustracija

Foto: snimka zaslona / facebook/wikimedia.org

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Čičak najavio je da će se u subotu, 5. ožujka, u 12 sati, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održati skup podrške Ukrajini i ukrajinskome narodu zbog ruske agresije. Pozvao je i druge gradove, pogotovo županijska središta, da im se pridruže. 

Čičak je za Hinu rekao kako su u utorak zajedničku sjednicu održali predstavnici HHO-a, zagrebačke ukrajinske zajednice te ataše za kulturu Veleposlanstva Ukrajine Ruslan Yegorov, vezanu uz pripremu velikog skupa podrške Ukrajini i Ukrajincima u Zagrebu.  


- Odlučili smo pozvati i druge gradove, pogotovo županijska središta da nam se pridruže i da u svojim sredinama organiziraju istu takvu podršku Ukrajini i ukrajinskoj nacionalnoj manjini - poručio je.


Čičak je istaknuo kako nemamo pravo zaboraviti što se nama događalo u Domovinskom ratu i moramo pružiti podršku Ukrajini u očuvanju njezine državne cjelovitosti i nacionalne samobitnosti.


Predsjednik HHO-a naveo je da su o tome obavijestili različite institucije, uključujući Vladu, Hrvatski sabor i Grad Zagreb. Uz to, od Grada Zagreba zatražili su da im osiguraju razglas i binu za održavanje skupa.


Čičak je najavio i da će danas u 13 sati u prostorijama HHO-a biti održana konferencija za medije na kojoj će iznijeti više detalja o subotnjem skupu potpore Ukrajini i ukrajinskom narodu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!