Glas Hrvatske

12:35 / 04.01.2020.

Autor: Klara Špančić

Skijaški spektakl na Sljemenu

Zagrebačko Sljeme prije početka utrke. (Foto: Luka Stanzl/ Pixsell)

Zagrebačko Sljeme prije početka utrke. (Foto: Luka Stanzl/ Pixsell)

Foto: - / Pixsell

Sljeme je spremno za jedinstvenu zagrebačku skijašku utrku - Snježnu kraljicu. Najbolje skijašice i skijaši svijeta stigli su u Zagreb gdje će se danas i sutra održavati skijaške utrke.

Zagrebačko će Sljeme po četrnaesti put ugostiti žensku Snježnu kraljicu (Snow Queen Trophy) Audi FIS Skijaškog kupa, a jedanaesti put mušku utrku.

Ženska utrka Svjetskog skijaškog kupa na rasporedu je u 13 sati, a druga vožnja u 16.15 sati. Obje utrke možete pratiti na Drugom programu HTV-a i na poveznici.

Ana Jelušić Black. (Foto: hrt.hr/ screenshot)

Ana Jelušić Black. (Foto: hrt.hr/ screenshot)

Foto: - / HRT

- Zagrebačka utrka je jedinstvena, jedina utrka u glavnom gradu države. Skijašice su već jučer počele dolaziti s velikim osmijesima, drago im je što se mogu prošetati centrom, otići na kavu i dućan što inače nije slučaj. Naši navijači znaju kvalitetno navijati i za sve strane skijašice, ovo je postala tradicionalna utrka u kalendaru Skijaškog kupa na koju svi rado dolaze - rekla je proslavljena hrvatska skijašica Ana Jelušić Black.

Na Sljemenu će se natjecati dvije hrvatske skijašice - Leona Popović koja je proteklog vikenda osvojila prve bodove u Svjetskom kupu s visokim startnim brojem i mlada Ida Štimac koja se vraća nakon ozljede. 

Šest skijaša će biti iz Hrvatske - Istok RodešElias KolegaMatej VidovićFilip ZubčićSamuel Kolega i Leon Nikić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!