Glas Hrvatske

08:33 / 06.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Sjednica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH

Foto: - / -

U Zagrebu se od srijede 6. srpnja do petka 8. srpnja 2022. godine održava sjednica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Konstituirajuća sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održat će se 7. srpnja, a Plenarna sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održat će se 8. srpnja.


Konstituirajuća sjednica, na kojoj se bira novo vodstvo – predsjednik/ca i četiri potpredsjednika/ce je u četvrtak, 7. srpnja 2022. godine, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Hilton Garden Inn u dvorani South na 8. katu, na adresi Radnička cesta 21 u Zagrebu. Službenom otvorenju nazočit će predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i drugi visoki uzvanici, a praćenje Sjednice za predstavnike medija predviđeno je u vremenu od 9.00 do 9.30 sati.


Plenarna sjednica je u petak, 8. srpnja 2022. godine, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Hilton Garden Inn u dvorani South na 8. katu, na adresi Radnička cesta 21 u Zagrebu. Na Plenarnoj sjednici nazočit će predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i drugi visoki uzvanici, a praćenje Sjednice za predstavnike medija predviđeno je u vremenu od 9.00 do 9.15 sati.


Na panelu o suradnji HRT-a sa dijasporom, koji će biti održan u petak s početkom u 12,45 sati, sudjelovat će naša ekipa iz Programa za Hrvate izvan RH ( Ivo Kujundžić, Tatjana Rau, Doris Vučković te Ernest Strika iz PJ Tehnologija ).


Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga najugledniji predstavnici hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici najznačajinijih institucija u Republici Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!