Glas Hrvatske

15:44 / 25.07.2019.

Autor: Tomislav Šikić

Rekordan broj polaznika male škole hrvatskog jezika

(Foto: Polaznici Male škole hrvatskoga jezika i kulture/ Tomislav Šikić)

(Foto: Polaznici Male škole hrvatskoga jezika i kulture/ Tomislav Šikić)

Foto: - / -

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, od 15. do 26. srpnja održava se 27. po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Temeljni je cilj ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave. 

Program škole odvija se u Domu Crvenog križa grada Zagreba. Djeca sudjeluju u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. 

Ovogodišnji je program okupio do sada najveći broj polaznika u dobi 9-16 godina, njih 124, iz 21 europske i prekooceanske zemlje: SAD-a, Kanade, Omana, Katara, Irske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva (Velike Britanije, Škotske i Sjeverne Irske), Belgije, Švedske, Norveške, Slovenije, Francuske, Španjolske, Poljske, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Hrvatske. 

Objedinjen sadržaj svih radionica bit će prikazan u četvrtak 25. srpnja na večernjoj završnoj priredbi s koje ćemo se izravno uključiti u emisiju "Hrvatima izvan domovine" Glasa Hrvatske i 1. programa Hrvatskog radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!