Glas Hrvatske

16:32 / 02.07.2021.

Autor: HRT

Prvi avion iz SAD-a sletio u Dubrovnik

default error photo

Jutros je u dubrovačku zračnu luku sletio prvi zrakoplov aviokompanije United Airlines koji leti na relaciji New York- Dubrovnik. Na letu je bilo 200-injak Amerikanaca. Dočekani su vodenim topovima i prigodnim darovima. 


Posljednji put Dubrovnik je bio spojen sa SAD-om 1991., s iznimkom 2019. kada je nakratko bio uspostavljen let s Philadelphijom, ali on je ukinut zbog pandemije.


U subotu u Dubrovnik stiže još jedan zrakoplov iz New Yorka, aviokompanije Delta Airlines. Tim dvama avioprijevoznicima Dubrovnik će biti spojen sa SAD-om s osam letova tjedno.


I ostale najave su dobre. U subotu se očekuje zrakoplov Turkish Airlinesa iz Istanbula, prvi put od početka pandemije. Jučer je stigao zrakoplov iz Velike Britanije, doduše bez prevelike pompe jer kod njih su mjere i dalje oštre.


- Ova izravna zrakoplovna linija predstavlja golemu reklamu za naš turistički sektor, kako bi oporavak gospodarstva bio što brži -  rekao je Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.


- Proteklih godinu i pol bili su jako teški svima pa je odličan osjećaj što ponovno spajamo naše dvije zemlje i naše dvije ekonomije- kazao je Patrick Quayle, iz United Airlinesa.


- Uzbuđeni smo što ćemo vidjeti zemlju, čuli smo samo najbolje o Dubrovniku. Amerikanci imaju visoko mišljenje o turizmu u Hrvatskoj. Vrlo je praktično što sada možemo doći jednim letom, a da ne moramo putovati kroz Europu i presjedati nekoliko puta - poručuju putnici iz SAD-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!