Glas Hrvatske

14:30 / 12.11.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Profesorica iz Ogulina dobila svjetsku nagradu

Priznajnje prof. Smolčec

Priznajnje prof. Smolčec

Foto: Facebook / snimka zaslona

Profesorica engleskog jezika u Gimnaziji i strukovnoj školi "Bernardin Frankopan" u Ogulinu Marijana Smolčec dobitnica je nagrade "Global Teacher Award 2021", svjetske nagrade za osobito kreativne učitelje i nastavnike koji svojim radom znatno pridonose struci i unaprjeđenju društva u kojem djeluju.

Za nagradu koju je utemeljio Alert Knowledge Services iz Indije, kompanija za inovativnu obuku, savjetovanje i upravljanje sustavom obrazovanja, ove je godine bilo nominirano više od 26 tisuća nastavnika i profesora diljem svijeta.


Kriterij za nominaciju kandidata bila je njegova nominacija od najmanje pet kolega iz raznih krajeva svijeta koji surađuju na implementaciji inovativnih programa u nastavi, što na kraju svojim potpisom potvrđuje ravnatelj škole nominirane kandidatkinje ili kandidata.


Nagradu "Global Teacher Award 2021" dobilo je 500 nominiranih kandidata iz 110 zemalja, a jedna od njih je Marijana Smolčec.


Nju je nominirao njezin kolega iz Južne Koreje s kojim je surađivala u primjeni inovativnih nastavnih projekata.


Inovativnim radom i radionicama s učenicima i svojim kolegama diljem svijeta profesorica Smolčec stekla je ugled kreativnog i za učenike motivirajućeg pedagoga.


Zamjenica karlovačke županice Vesna Hajsan Dolinar ističe da je nagrada profesorici Marijani Smolčec ujedno i svjetsko priznanje ogulinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi za njihov kontinuirani rad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!