Glas Hrvatske

08:54 / 16.06.2021.

Autor: HRT

Prijave za Eco Heritage Task Force 2021.

Plakat/ Ilustracija

Plakat/ Ilustracija

Foto: HMI / HRT

Volonterski ekološko-obnoviteljski program Hrvatske matice iseljenika, Eco Heritage Task Force, koji više od dvadeset godina okuplja mlade hrvatskog podrijetla trebao bi se održati ovog ljeta u Istri.

Ovogodišnji domaćini programa su Općina Ližnjan i Turistička zajednica Općine Ližnjan, a sam program održat će se i u sklopu projekta EKO Ližnjan od 9. do 21. srpnja 2021. Prijave za sudionike traju do 17. lipnja.


Polaznici programa sudjelovat će u eko akciji u priobalju Šišana i Ližnjana (7 uvala: Uvala Kala, Vela i Mala Draga, Rudine, Karigadu, Punta Uljeva, Lakošaše), a za odlazak na radne zadatke koristit će bicikle te i na taj način pridonijeti zaštiti i očuvanju obale i priobalja.


Program EHTF 2021.


Za sudionike će biti organizirane raznovrsne radionice i dodatne aktivnosti kojima će bolje upoznati prirodnu i kulturnu baštinu te ribolovnu tradiciju ovoga područja – radionica hrvatskog jezika i kulture, medijska radionica, ekološke radionice, izrada suvenira, predavanja, zajednička druženja i izleti po Istri.


Radni zadaci predviđeni su u jutarnjim i prijepodnevnim satima dok su popodneva i večeri rezervirani za radionice, zajednička druženja, tematske večeri, izlete.


Za sudionike EHTF 2021. osigurani su smještaj i hrana. Osiguran je i prijevoz autobusom za popodnevne izlete i cjelodnevni izlet u Istri te prijevoz Zagreb-Šišan-Zagreb. Sudionici sami snose troškove puta do Zagreba.


Ovaj program sufinanciran je iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo EU. Program će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama, a u slučaju nepovoljnih okolnosti organizatori zadržavaju pravo da se program odgodi ili otkaže. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!