Glas Hrvatske

08:08 / 28.01.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Prijava stipendija za HiT-1

Internetska nastava hrvatskog

Internetska nastava hrvatskog

Foto: snimka zaslona / matis.hr

Sveučilište u Zagrebu objavljuje poziv za prijavu stipendija za HiT-1, e-tečaj hrvatskoga jezika za početnu razinu učenja, u akademskoj godini 2021./2022., koje se dodjeljuju kandidatima hrvatskog podrijetla iz Južne Amerike koji žive izvan Republike Hrvatske. 

Dodijelit će se do 10 stipendija za hrvatski internetski tečaj za početnike HiT-1, kandidatima hrvatskoga podrijetla iz Južne Amerike koji žive izvan Republike Hrvatske. Kandidati trebaju imati navršenih 18 godina života i završenu srednju školu.


Proljetni tečaj počinje 7. ožujka 2022., a jesenski tečaj počinje 12. rujna 2022. 


Stipendija iznosti 500 eura koji će se uplatiti organizatoru tečaja, Sveučilišnoj školi hrvatskoga jezika i kulture (pokrata UNISOCLAC).


Rok za e-prijavu na natječaj je 15. veljače 2022. Obavijest o stipendiranim kandidatima bit će objavljena po završetku natječaja u petak 21. veljače 2022. na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, a bit će poslane kandidatima na njihovu osobnu e-poštu.


Detaljne uvjete natječaja potražite ovdje.


(Izvor: unizg.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!