Glas Hrvatske

10:27 / 27.01.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Predstavljen roman “Tri tajne” autorice Miljenke Koštro

Predstavljanje u Posušju

Predstavljanje u Posušju

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

U organizaciji HKD Napredak podružnica Posušje u srijedu 26. siječnja u kinodvorani u Posušju upriličeno predstavljanje romana “Tri tajne” autorice Miljenke Koštro.

Knjigu su predstavili književnica Radica Leko te književnik i novinar Radio Splita Mladen Vuković.


U ovom romanu autorica prikazuje život druge polovine prošloga stoljeća jednog imaginarnog mjesta koje može biti bilo koje mjesto zapadne Hercegovine, unutarnje Dalmacije, Zagore, ili sličnih sredina. Likovi romana žive u skromnom okruženju, s više životne mudrosti i iskustva nego li naobrazbe.


Događaji su ispričani kronološkim slijedom, ali se autorica poigrala i retrospekcijom u epistolarnom pripovijedanju – u bilješkama i zapisima glavnog lika, a nazočnost ikavice i njezino uklapanje u hrvatski jezični standard, još je jedna vrijednost ovoga proznog djela jer oživljava i čuva ikavicu koja se gubi i zaboravlja.


Gosti programa bili su Andrija Stojić, predsjednik Matice hrvatske Čitluk koja je ujedno i nakladnik djela i slikarica Anđelka Hrkać koja je u sklopu ovog događaja upriličila izložbu svojih radova.


U glazbenom dijelu nastupio je Napretkov dječji zbor Cvrčak.

Dječji zbor Cvrčak

Dječji zbor Cvrčak

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!