Glas Hrvatske

12:56 / 28.07.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Posjet konzula iz Banja Luke

Zoran Piličić i Ivo Kujundžić

Zoran Piličić i Ivo Kujundžić

Foto: Tanja Rau / HRT

Generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Zoran Piličić posjetio je u četvrtak HRT, gdje ga je primio urednik Programa za Hrvate izvan RH Ivo Kujundžić.

Bila je to prigoda za razgovor o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini uoči predstojećih izbora u listopadu te o položaju hrvatskoga naroda u entitetu Republika Srpska. Tema je bila i suradnja na području medija, a posebno potreba kontinuiranog izvještavanja o aktivnostima hrvatskih udruga na području kojeg pokriva to diplomatsko predstavništvo. Urednik Kujundžić upoznao je generalnog konzula Piličića s radom Programa za Hrvate izvan RH koji svakodnevno na sva tri medija HRT-a proizvodi program za iseljeništvo na hrvatskom te engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku. Posebno važno mjesto u tom programu zauzimaju emisije za hrvatski narod u BIH, istaknuo je urednik Kujundžić.


Generalni konzul Zoran Piličić razgovarao je i s urednicom Međunarodnog radijskog programa Glas Hrvatske Tanjom Rau, a dao je i intervju za radijsku emisiju Hrvatima izvan domovine, koja se na Prvom programu Hrvatskoga radija emitira svakog četvrtka s početkom u 20 sati i 15 minuta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!