Glas Hrvatske

08:45 / 10.06.2021.

Autor: SDUHIRH

Posjet državnog tajnika Milasa BiH

Državni tajnik Zvonko Milas

Državni tajnik Zvonko Milas

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, u dvodnevnom je posjetu Bosni i Hercegovini. Posjetit će Novi Travnik, Vitez, Mostar i Drinovce. 

Po dolasku u Bosnu i Hercegovinu, u Srednjoj Bosni, državni tajnik Milas sastat će se s načelnikom općine Novi Travnik, Stjepanom Dujom. U Novom Travniku obići će i Trg drinskih mučenica te se sastati s don Antom Ledićem.


Posjetit će i Srednju strukovnu školu Novi Travnik, gdje će razgovarati s ministrom obrazovanja, znanosti, kulture i športa u SBŽ, Bojanom Domićem i ravnateljicom škole Dražanom Hegediš. Dražavni tajnik Milas sastat će se i s predstavnicima Hrvata iz Novog Travnika te posjetiti naselje Bučići i tamošnji Dom za mlade.


U spomen na strijeljane pripadnike HVO-a zapalit će svijeće na spomen obilježju ''Bikoše 93''. u Prahuljama, nedaleko od Travnika, gdje će se sastati s generalom Ilijom Nakićem.


U Vitezu će održati sastanak s načelnikom općine, Borisom Marjanovićem, a zatim posjetiti HKD Napredak i župu sv. Jurja.


Tijekom posjeta Vitezu položit će i vijence kod spomenika ''Osmica'', a u 18 sati prisustvovat će svetoj misi u povodu 28. obljetnice stradanja djece u Vitezu. Nakon svete mise državni tajnik Milas posjetit će obitelji djece koja su 1993. godine stradala tijekom granatiranja Armije BiH u viteškom prigradskom naselju Kamenjače.


U petak, 11. lipnja, državni tajnik Zvonko Milas, posjetit će Mostar gdje će održati sastanak s gradonačelnikom grada Mostara, Mariom Kordićem.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!