Glas Hrvatske

10:36 / 16.06.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Počeo 23. Pannonian Challenge

23. izdanje Pannonian Challengea

23. izdanje Pannonian Challengea

Foto: Pannonian Challenge / ustupljena fotografija

U Osijeku je započelo 23. izdanja Pannonian Challengea – regionalnog festivala ekstremnih sportova i urbane kulture koji u taj grad dovodi najbolje svjetske SKATE, INLINE i BMX sportaše uz popratni glazbeni program. Festival traje do nedjelje 19. lipnja. Ovogodišnji lightmotiv festivala je povratak u kvart, odnosno povratak Pannonian Challengea svojim počecima i primarnoj svrsi povezivanja svih dijelova grada i njegovih stanovnika.

Program 23. Pannonian Challengea započeo je sinoć glazbenim zagrijavanjem uz mladu DJ-icu Elenu Mikac, te DJ Umba i Vladimira Božića. Sportski program počinje danas natjecanjem u INLINE disciplini, u petak je na programu SKATE dok je subota već tradicionalno rezervirana za BMX natjecanje koje predvodi Marin Ranteš, prošlogodišnji pobjednik u BMX Freestyle disciplini.


Glazbeni program osmislila je Osječanka DJ Insolate. Glazbeni program odvijat će se na dvije lokacije – u Skate parku te u dvorištu Kazamata. Glazbeni program traje od svaki dan 23 sata do 4 sata ujutro. Program u Skate parku će se održavati od četvrtka do subote i započet će odmah nakon sportskog programa, u trajanju od 20 do 23 sata. Ulaz u Skate park je svih dana festivala besplatan. Cijena festivalske karte koja vrijedi za sve dane je 90 kuna, a kupnja ulaznica bit će moguća samo na mjestu događanja. Svoju premijeru na ovogodišnjem Pannonian Challengeu će dobiti i popularni esport u sklopu Reboot Online Games Weeka powered by A1, unutar kojeg će se održati i finale 9. sezone A1 Adria League.


Festival ima i humanitarnu notu. Naime, Pannonian Challenge se priključio akciji U-Cycle's za nabavku bicikla za Ukrajince, u kojoj se u razdoblju festivala, od 16. do 19. lipnja u Skate parku na lijevoj obali Drave može donirati bicikl ili se izravno mogu donirati sredstva za kupnju bicikla. Pozivnica

Pozivnica

Foto: 23. Pannonian Challenge / snimka zaslona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!