Glas Hrvatske

10:00 / 13.01.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Otvorene prijave za Ljetnu školu hrvatskoga folklora

Ljetna škola hrvatskog folklora

Ljetna škola hrvatskog folklora

Foto: HMI / ustupljena fotografija

Ovogodišnja Škola održava se od 1. do 12. kolovoza u Zadru, a namijenjena je ponajprije voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena je za sve članove amaterskih folklornih ansambala. Voditelj Škole hrvatskoga folklora je prof. Andrija Ivančan, a organizator Hrvatska matica iseljenika. 

Ovogodišnji program: narodni plesovi, glazba i pjesme Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Baranje, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, zapadne Slavonije, područja Županje i Vinkovaca te Srijema. Predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini (Srbija), Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH. Od teorijskih predavanja na programu je Kinetografija i osnove notnog pisma te nošnje panonskog područja.


Programski voditelj Škole hrvatskoga folklora je prof. Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju, voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün s gostom predavačem maestrom Sinišom Leopoldom, a voditelj sekcije tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić, Nenad Sudar, Katarina Horvatović, Goran Knežević, Katica Tomac, Kristina Benko Markovica, Slavica Moslavac, Mišo Šarošac, Miroslav Šilić, Antun Kotek, korepetitor.


Ovogodišnja Ljetna škola hrvatskoga folklora održat će se u Omladinskome hostelu Zadar u Boriku.


Cijena školarine je 600,00 kn ILI 80 EUR za polaznike izvan RH


Cijena smještaja za 11 punih pansiona – 2.200,00 kn plus boravišna pristojba (5 kn do 29 godina i 10 kn za 29+ po danu)


Ispunjenu prijavnicu treba poslati putem elektroničke pošte na adresu na folklor@matis.hr do 15. lipnja 2019.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!