Glas Hrvatske

12:29 / 02.08.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Održan stručni seminar za 20 učitelja za rad u inozemstvu

Završetak školske godine u Ulmu (Foto: screenshot Hrvatska nastava u inozemstvu - Koordinacija Ulm)

Završetak školske godine u Ulmu (Foto: screenshot Hrvatska nastava u inozemstvu - Koordinacija Ulm)

Foto: - / -

Iduću školsku godinu novoizabrani učitelji vodit će hrvatsku nastavu u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Švicarskoj gdje će provesti četiri godine.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 24. i 25. srpnja održan je stručni seminar za 20 novoizabranih učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.

Ugledni stručnjaci iz struke i učitelji praktičari, kao i nadležni službenici u Ministarstvu, u programu seminara pokušali su novoizabranim učiteljima približiti i s različitih strana predočiti široko područje rada hrvatske nastave u inozemstvu.

Početkom školske godine 2019./2020. novoizabrani učitelji upućuju se na četverogodišnji rad u hrvatskoj nastavi na radna mjesta u Saveznoj Republici Njemačkoj, Republici Italiji, Francuskoj Republici te Švicarskoj Konfederaciji.

- Vjerujemo da će novoizabrani učitelji svojim radom pridonijeti ostvarivanju najvažnijeg cilja hrvatske nastave, a to je očuvanje i razvijanje hrvatskog identiteta i pripadnosti hrvatskoj kulturi djece i mladih koji odrastaju izvan domovine Hrvatske - izvijestilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!