Glas Hrvatske

14:37 / 03.03.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Obrazovanje učenika za potrebe tržišta rada

Upoznavanje s ponudom destinacije

Upoznavanje s ponudom destinacije

Foto: HGK Pula / ustupljena fotografija

Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula sudjelovali su, u sklopu terenske nastave na sastanku Strukovne grupe putničkih agencija HGK - Županijske komore Pula koja je održana u Labinu. Time su maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine.

Strukovna grupa redovitim godišnjim sastancima na terenu upoznaje agencijske djelatnike s novinama u turističkoj ponudi na pojedinim područjima, odnosno, destinacijama. Direktorica Turističke zajednice Labin – Rabac Astrid Glavičić predstavila je ponudu destinacije, nakon čega je slijedila demonstracija na terenu. Agencije i učenici pod vodstvom ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Labin Renate Kiršić obišli su Park skulptura Dubrova te zaštićeni kompleks industrijske kulturne baštine Pjacal, labinski Šoht, muzej rudarstva i stari grad Labin, pod vodstvom Vedrana Kosa voditelja Narodnog muzeja Labin.


S ciljem obrazovanja učenika za potrebe tržišta rada, terenska nastava održana je u sklopu projekta KLIK Pula što je i svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma. Terensku nastavu organizirala je HGK – Županijska komora Pula kao jedan od partnera u EU projektu KLIK Pula, nositelj kojega je škola u Puli.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!