Glas Hrvatske

16:41 / 16.01.2022.

Autor: Slavica Štefić

Obnavljanje suradnje

Gabrijela Novak-Karall

Gabrijela Novak-Karall

Foto: ustupljena fotografija / -

Delegacija Hrvatskog centra iz Beča službenim posjetom u Zagrebu pokreće obnavljanje suradnje.

Predstavnici Hrvatskoga centra u Beču  bili su ovih dana u službenom posjetu Zagrebu i  Gradskomu uredu za kulturu. Od prvoga siječnja Gradski ured za kulturu spojio se s uredom za međugradsku i međunarodnu suradnju, kao i za civilno društvo. Ovaj inicijalni posjet je bio usmjeren na međusobno upoznavanje.

Gabrijela Novak-Karall misli, da će se tek za pola godine vidjeti, koji će službenici biti zaduženi za kontakt s Hrvatskim centrom. Pokazalo se kako su neki od njih još aktivni na istim funkcijama i da je Hrvatski centar s njima već kontaktirao.


Gradski ured za kulturu svojedobno je pomagao pri izgradnji hrvatske knjižnice u Centru, a postojala je suradnja u organizaciji Festivala hrvatske glazbe u Beču.


Grad Zagreb je davao potporu hrvatskim glazbenim grupama i orkestrima  Hrvatskoga bala u Beču. Jedna od tema razgovara bila je i dvojezična škola u Beču.


Delegacija HC je u Zagrebu izrazila želju za izravnim susretom s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem u slučaju njegovoga posjeta Beču.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!