Glas Hrvatske

08:05 / 31.07.2022.

Autor:

Nijemac hrvatskog podrijetla pomaže pulskoj udruzi

Sascha Djuranic

Sascha Djuranic

Foto: snimka Facebook / snimka Facebook

Profesionalni snimatelj pasa Sascha Djuranic, Nijemac hrvatskog podrijetla, tijekom svog odmora u Puli napravio je kratak film o četveronožnim štićenicima pulske udruge Fido. Svojim je objektivom zabilježio dirljive trenutke i vrijedno prijateljstvo između stotinjak njuškica i volontera koji tretiraju tamošnje štićenike - pse, mačke, svinje i magarce, a sve kako bi prikupio novac za spremnik za skladištenje hrane.

Kako ističe Djuranic, namjera je njegovog kratkog filma koji je poklonio Udruzi, približiti ovu priču svim ljudima, a ponajviše njegovim sugrađanima u Njemačkoj, da bi donirali rad pulskog skloništa ili udomili njihove štićenike. Djuranic je, kaže, jedini videograf u Njemačkoj koji se bavi snimanjem i montažom kratkih filmova u kojima su najčešće "glavni glumci" psi, a često mu se pred objektivom nađu i konji. Sve su životinje, kaže, dobrodošle. Interes klijenata je velik pa je tako nedavno dobio i upit za snimanje jednog papagaja u Švicarskoj.


Prije četiri mjeseca proširio je posao, sada snima i vjenčanja u Njemačkoj i Hrvatskoj, a upita je, kaže, bilo čak iz Portugala.


- Iako je snimanje svadbi profitabilnije, moje srce je ipak usmjereno na filmove o psima, rekao je Djuranić u razgovoru za Glas Istre. 


Autorica: Doria Mohorović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!