Glas Hrvatske

08:32 / 11.09.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Nema više prelaska granice za one s neplaćenim kaznama

Policija

Policija

Foto: MUP RH / snimka zaslona

Iz Ministarstva unutarnjih poslova priopćili su da su policijski službenici počeli raditi s novom aplikacijom koja pokazuje vozače koji su načinili prometni prekršaj u Hrvatskoj i nisu platili predviđenu kaznu.

”Pomoću te aplikacije imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj”, navodi MUP.

Po dolasku na granični prijelaz, policijci će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

Na taj način žele u značajnoj mjeri procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije. Isto tako, počinitelji prekršaja brže i jednostavnije reguliraju neplaćene kazne za počinjenje prekršaje, navodi MUP..

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!