Glas Hrvatske

18:55 / 12.04.2022.

Autor:

Natječaj za stipendiju Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture

Pozivni letak

Pozivni letak

Foto: snimka zaslona / facebook

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, zahvaljujući suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i HMI, dodijelit će 1 (jednu) stipendiju za učenje hrvatskog jezika za Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture koju provode Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika, koja će se održati u Zagrebu od 27. lipnja 2022. do 22. srpnja 2022. 

Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture organizirana je kroz suradnju Sveučilišta u Zagrebu s Hrvatskom maticom iseljenika. Namijenjena je mladima hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski jezik. Intenzivan četverotjedni akademski program Sveučilišne škole u srpnju obogaćen je programom hrvatske kulture.


Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i aktivnim članovima hrvatske iseljeničke zajednice koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski kao ini jezik (J2) i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva. Sastoji se od akademske nastave jezika u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu te programa kulture u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.


Stipendistu koji će biti odabran od strane ovog Ureda bit će pokriveni troškovi školarine akademske nastave hrvatskoga jezika, trošak programa kulture, potpore u iznosu od 900 kuna i troškovi smještaja u studentskom domu.


Stipendist sam pokriva putni trošak i troškove prehrane. Izabrani kandidat koji će pohađati Sveučilišnu školu mora posjedovati zdravstveno osiguranje te osiguranje od nezgode.


Dodatne informacije o Sveučilišnoj školi hrvatskoga jezika i kulture dostupne su na ovoj poveznici


Zainteresirani kandidati za stipendiju mogu dostaviti svoju prijavu isključivo na e-mail: ured-dobrodoslice@hrvatiizvanrh.hr


Prijave se zaprimaju do 14. travnja 2022.


Dokumentacija za prijavu uključuje:


- Motivacijsko pismo (kojem se mogu priložiti i preporuke)


- Prijavni obrazac


Na ovaj poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda iz hrvatskog iseljeništva koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog poziva.


O prijedlogu odabira jednog kandidata odlučuje Povjerenstvo Ureda, a obavijest o odabiru dostavlja se odabranom stipendistu putem elektroničke pošte do 18. travnja 2022.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!