Glas Hrvatske

11:20 / 09.05.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Napretkovci osvojili prva dva mjesta na pjevačkom natjecanju u Osijeku

Napretkovi članovi Danijel i Tomislav Perić osvojili 1. i 2. mjesto na pjevačkom natjecanju u Osijeku

Napretkovi članovi Danijel i Tomislav Perić osvojili 1. i 2. mjesto na pjevačkom natjecanju u Osijeku

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Članovi HKD Napredak Glavna podružnica Mostar braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca osvojili su vrijedne nagrade na međunarodnom pjevačkom natjecanju ”Lav Mirski” u Osijeku.

Kako izvještava lokalni portal stolac.city Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku početkom svibnja organizirala je međunarodnu glazbenu manifestaciju Lav Mirski.  Stručni ocjenjivački sud okupio se u Osijeku te su slušali i ocjenjivali snimke natjecatelja iz cijelog svijeta. Natjecanje je pokrenuto 2013. godine i održava se kontinuirano, čak i tijekom pandemije.


Kao i svake godine uoči početka natjecanja, predstavnici Akademije su u spomen na velikog osječkog glazbenika položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu Lava Mirskog (1893.- 1968.), na groblju sv. Ane.


Natjecateljski dio počeo je u petak 6. svibnja kada je međunarodni stručni žiri iz Hrvatske, Mađarske, Sjedinjenih američkih država, Srbije, Rumunjske krenuo s ocjenjivanjem izvedbi natjecatelja.


Braća Danijel i Tomislav Perić iz Stoca su studenti Muzičke akademije Sarajevo i osvojili su prvu i drugu nagradu na 10. međunarodnom natjecanju Lav Mirski u Osijeku u klasi prof. Adema Pljevljaka Krehića.


Danijel i Tomislav pjevaju od malih nogu i svojim izvedbama su nas već uveseljavali u Stocu, a i šire. Čestitamo im i želimo još puno uspjeha!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!