Glas Hrvatske

14:56 / 13.03.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Napredak stipendira studente i u Hrvatskoj

Dobitnici stipendija s vodstvom HKD Napredak

Dobitnici stipendija s vodstvom HKD Napredak

Foto: snimka zaslona / hkdnapredak.hr

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u subotu 12. ožujka je u prostorijama Glavne podružnice HKD Napredak u Zagrebu potpisalo ugovore s dijelom dobitnika ovogodišnjih stipendija i potpora, i to 17 studentica i studenata dodiplomskih i poslijediplomskih studija koji su dobili stipendije i potpore iz Napretkova Fonda za stipendiranje i sveučilište "Ivo Andrić – Vladimir Prelog" za akademsku 2021./22. godinu.

Stipendija za studente prve godine studija iznosi 1.000,00 KM za godinu dana, a za studente viših godina studija 2.000,00 KM za godinu dana dok za poslijediplomske studije stipendija iznosi 3.000,00 KM za godinu dana. Iznos potpore za godinu dana je 1.000,00 KM.


Stipendija iz Podfonda Irene Kozarić za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili za studente koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji iznosi 2.000,00 KM za godinu dana.


Svečanosti potpisivanja ovog ugovora nazočili su dopredsjednici HKD Napredak Dražen Vikić-Topić i Miroslav Landeka, članovi Središnje uprave Napredak Josip Nikolić, Vanda Babić Galić i Franjo Leovac, Goran Štrbac, član Upravnog odbora NKC-a Zagreb.


Dopredsjednici Vikić-Topić i Landeka istaknuli su kako je stipendiranje mladih jedna od temeljnih odrednica djelovanja Napretka od njegovog osnutka, od davne 1902. godine, do danas. Da je to tako govori i podatak da je od obnove rada Društva, 1990. godine, Središnja uprava Napretka dodijelila 3092 stipendija, a kroz svoje podružnice više od 1000 stipendija. Pozvali su sve bivše stipendiste Napretka, da ukoliko su u mogućnosti pomognu zajedno sa cijelim Društvom, osigurati što više stipendija za mlade i nadarene studentice i studente. Ne težite savršenstvu težite napretku, poruka je sa današnje dodijele stipendija.


Iduće potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija održat će se u subotu, 19. ožujka 2022. godine u Mostaru.


(Izvor: hkdnapredak.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!