Glas Hrvatske

11:07 / 31.07.2022.

Autor: Branimir Njikoš

"Najljepši hrvatski dvorci i utvrde"

Povijest riječju i fotografijama

Povijest riječju i fotografijama

Foto: snimka naslovnice / snimka naslovnice

Objavljena je knjiga "Najljepši hrvatski dvorci i utvrde", sa stotinu odabranih zdanja koja svjedoče o bogatoj i zanimljivoj povijesti Hrvatske, od Baranje do Konavala. 

Autor teksta Hrvoje Kekez te autori fotografija Roman Avdagić i Dario Žagar prenijeli su svijet dvoraca i utvrda isprepleten legendama i povijesnim događajima iz burnih stoljeća hrvatske prošlosti iza kojih su ostale mnoge kule, utvrde, zidine i ostala obrambena arhitektura.


"Putovanje od Baranje preko svih hrvatskih regija do Konavala zastaje na upravo onim lokalitetima koji su ne tako davno bili ili poprišta velikih opsada i bitaka ili, pak, mjesta ugodnoga, ladanjskog života", napominje izdavač.


Hrvoje Kekez doktorirao je povijest, radi na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu i dosad je objavio desetak znanstvenih radova.


Fotografije Darija Žagara objavljene su u nekoliko knjiga, od kojih su neke (uglavnom o pojedinim hrvatskim otocima) autorske, dok fotograf Roman Avdagić predaje kolegije iz web-dizajna na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu.

Izvor: HINA 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!