Glas Hrvatske

08:08 / 04.03.2023.

Autor: Glas Hrvatske

Najava Male škole hrvatskoga jezika i kulture

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture

Foto: snimka zaslona / matis.hr

Hrvatska matica iseljenika i ove godine poziva djecu i mlade od 9 do 14 godina iz kruga hrvatskih zajednica u svijetu i djecu nehrvatskoga podrijetla, u Malu školu hrvatskoga jezika i kulture, koja će se održati od 17. do 28. srpnja 2023. u Novom Vinodolskom. 

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture provodi se u kontinuitetu od 1993. godine i do sada je u njoj sudjelovalo skoro tisuću i pol djece iz više od trideset zemalja. Dvadesetu smo obljetnicu okrunili tiskanjem monografije pod nazivom Spomenak, a srebrni jubilej istoimenim filmom.


Postani i ti dio naše velike obitelji. U društvu svojih vršnjaka i nasmiješenih odličnih stručnih voditelja, naučit ćeš ili poboljšati svoje znanje hrvatskoga jezika u svakodnevnim zanimljivim radionicama. I ne samo to – putovat ćemo u davnu hrvatsku povijest, razgovarati sa slavnim junacima, šetati predivnim krajolicima kojima nas je dobrostivo obdarila priroda, susretati ljude, upoznavati kulturno-spomeničku baštinu koju su hrvatski ljudi stoljećima izgrađivali i čuvali, piše matis.hr.


Za vrijeme boravka u našoj školici okušat ćemo se i na kopnu i na moru kroz razna športska i druga natjecanja, a navečer ćemo se zabavljati uz pjesmu, ples i igre. I još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja, stoji u pozivu.


Više informacija o opisu programa, prijavama, troškovniku, rasporedima aktivnosti i ostalom potražite ovdje

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!